Hake haalt uit na ontslag: "Een overval zonder pistool"

3 november 2017, 10:37

Als een overval zonder pistool, zo ziet René Hake zijn ontslag bij FC Twente. De oefenmeester werd drie weken geleden uit zijn functie gezet in Enschede en heeft vandaag (vrijdag) voor het eerst in de media gereageerd op zijn congé. De coach is niet mals in zijn teksten.

Hake, die tussen 30 augustus 2015 en 18 oktober 2017 bij Twente werkte, doet zijn verhaal tegenover Tubantia. "Het was een overval zonder pistool. Ik zat na het ontslag vol woede en onbegrip. Ik begrijp nog steeds het moment niet. Had het dan 's avonds na de wedstrijd tegen Willem II (3-1 verlies) gedaan. Er is geen signaal van onvrede afgegeven. De maanden ervoor ook niet."

Dat Twente moeizaam aan het seizoen begon, was volgens Hake geen verrassing. "Jan (van Halst, red.) was erbij toen we met de staf hebben gezeten en hebben geconstateerd dat we door alle fysieke achterstanden en het late binnenkomen van spelers pas in deze periode de boel op orde zouden hebben. Daar was hij het ook volledig mee eens. Als je dan in oktober te horen krijgt dat de ontwikkeling van het elftal achterblijft, denk je wel even: Wat gebeurt hier?"

Hake was al voorafgaand aan het seizoen niet blij met de rol van Van Halst. "Wij hebben na afloop van het vorige seizoen als staf aangegeven dat het tot aan de winterstop heel lastig zou worden, als we de selectie niet op tijd voor elkaar zouden hebben. Een week voor de start van de voorbereiding hoorden we dat het spelersbudget naar beneden ging en dat er toch spelers verkocht moesten worden, terwijl ons eerder was verteld dat daar geen sprake van zou zijn. Dus niemand kon verrast zijn door de opstartproblemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen