Zulte Waregem-spits slachtoffer van racisme in Gelredome

3 november 2017, 14:00   Bijgewerkt: 3 november 2017, 18:39

Het was donderdag niet alleen sportief een vervelende avond voor Vitesse. Ook buiten de krijtlijnen gebeurde er op de Europa League-avond namelijk iets vervelends. Peter Olayinka, de spits van Zulte Waregem, is namelijk racistisch bejegend door een ballenjongen in het Gelredome.

Een woordvoerder van de club laat dat weten aan het Belgische Voetbalkrant.com. Een ballenjongen zou de spits uit Nigeria voor 'domme zwarte, black idiot' hebben uitgemaakt. "Wat er precies gezegd is weet ik niet, wel dat er inderdaad iets is gezegd van racistische aard'', meldt woordvoerder Jeroen de Volder namens SV Zulte Waregem. "We betreuren het dat dit is gebeurd, terwijl er geen enkele aanleiding toe was.''

Vitesse geeft tegenover De Gelderlander een korte reactie. "Wij gaan dit uitzoeken", verklaart een woordvoerder van de Arnhemse club. "Wij hebben zelf niets waargenomen. Als het heeft plaatsgevonden, dan kan dat niet door de beugel en worden maatregelen genomen." De betreffende ballenjongen ontkent de aantijgingen. "De beste man maakte een schwalbe waarop ik zei: 'sta op en voetbal verder'. Waarna ik de bal gaf. Inderdaad ik heb gelachen maar puur omdat hij boos was!"

Vitesse verloor donderdag met 0-2 van Zulte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen