Van den Brom looft AZ-mentaliteit, Willem II blij door Sol

3 november 2017, 15:55

De zaterdagavond in dit Eredivisie-weekend begint met de wedstrijd tussen AZ en Willem II. Zowel John van den Brom als Erwin van de Looi kreeg de afgelopen week goede geluiden uit de spelersgroep. Beide coaches kijken daardoor ook met een goed gevoel vooruit naar de ontmoeting van morgenavond. 

AZ 'wil maar doorgaan'

John van den Brom, die niet kan beschikken over Joris van Overeem, looft de instelling van zijn spelers. "Ze willen steeds maar doorgaan. Steeds zeggen ze: 'Nog één bal, nog één bal.' Ze dagen elkaar ook constant uit. Het tekent de instelling van deze groep. Ik kan, zeker één dag voor de wedstrijd, echter geen risico gaan nemen. Want als het aan hen ligt, staan ze er nu nog. Het zijn allemaal jonge honden die willen investeren in hun carrière."

Van den Brom wil Willem II niet onderschatten, ondanks dat de Tilburgers moeizaam begonnen zijn aan het seizoen. "Ze zijn met vijf verdedigers gaan spelen, met daarvoor nog drie middenvelders en twee spitsen. Ze spelen behoudend, niet zoals we Willem II normaal gesproken kennen. Wij zullen het geduld moeten opbrengen op door hun verdediging heen te spelen. Onze aanval moet een hoog tempo hanteren terwijl we ondertussen ook de verdedigende organisatie goed op orde houden", beseft de oefenmeester.

Willem II haalt opgelucht adem

Woensdag onderging Fran Sol een operatie vanwege een tumor in zijn teelbal. 'We hebben een aantal drukke en hectische weken achter de rug", zegt Van de Looi. "De situatie van Fran had impact op de hele selectie. Gelukkig hebben we deze week fantastisch nieuws gekregen. We hebben deze week goed kunnen doorwerken. In tegenstelling tot vorige week stond er geen doordeweekse wedstrijd op ons programma, waardoor we ons volledig hebben kunnen focussen op de uitwedstrijd tegen AZ. Het team en de vorm van het spel zijn groeiende. Van de laatste zes wedstrijden hebben we er drie gewonnen en drie verloren. We hebben mooie resultaten geboekt, dat geeft vertrouwen. Nu moeten we doorpakken en goede resultaten blijven behalen."

Dat zal niet gemakkelijk worden, aangezien AZ een pittige opponent is. "AZ is een leuke ploeg om naar te kijken en tevens lastig om te bespelen. Om resultaat te behalen moeten we top zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen