Verbeek: "Rigoureus breken met gedachtegoed niet verstandig"

3 november 2017, 16:47

In zijn eerste dagen als trainer van FC Twente heeft Gertjan Verbeek de Tukkers voorbereid op het competitieduel met koploper PSV. De kersverse trainer deed verschillende indrukken op, maar lijkt niet alles overhoop te gooien tijdens zijn debuut op de Twente-bank.

"Je ziet wel dingen die beter of anders kunnen. Daarin meng je je dan wel en ben je meer aanwezig dan in het begin van de week", zegt Verbeek op de website van Twente. "In één keer rigoureus breken met de gedachtegoed van de afgelopen maanden is niet verstandig. Dat geeft alleen maar onrust en onzekerheid. Tegen PSV moet je zeker geen onzeker elftal in het veld hebben staan. Als ik naar afgelopen week kijk hebben de jongens goed gereageerd op de situatie, hopelijk geeft hen dat extra energie. Dat kunnen we gebruiken tegen PSV."

Verbeek hoopt zo spoedig mogelijk verbetering te zien bij Twente. "Vertrouwen krijg je alleen maar door succesbeleving. Het is niet zo dat PSV niet te verslaan is, in het voetbal is er altijd een mogelijkheid en dat maakt het ook zo interessant. Negen van de tien keer heb je misschien geen kans tegen PSV, die ene keer dat je hem wel hebt moet je die grijpen. Het kan zo maar zijn dat dit zondag is."

In het Philips Stadion kan Verbeek niet beschikken over de geblesseerden Danny Holla (kuit) en Haris Vuckic (voet). "Holla heeft een kuitblessure en is er twee tot drie weken uit. Vuckic is terug naar zijn geboortestreek en revalideert daar verder." Oussama Assaidi is een twijfelgeval. De aanvaller heeft last van zijn lies.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen