PEC mist Mokhtar in Arnhem, hersenschudding voor Castaignos

3 november 2017, 18:36

PEC Zwolle moet het zondag in de subtopper tegen Vitesse stellen zonder clubtopscorer Youness Mokhtar. De aanvaller was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten, maar raakte vorig weekend tegen ADO Den Haag geblesseerd aan zijn hamstring. Tegenstander Vitesse kan niet beschikken over Luc Castaignos.

Van 't Schip: "Vitesse een goed voetballend team"

De absentie van Mokhtar is een klein smetje op het succes van PEC Zwolle in de Eredivisie. De Blauwvingers staan derde met zes punten achterstand op koploper PSV. Vitesse wordt een echte krachtmeting voor PEC Zwolle. "Een goed voetballend team", zegt John van 't Schip over de Arnhemmers tegen PEC Zwolle TV. "Zij willen aanvallend voetbal spelen, maar hebben thuis weliswaar niet de punten gepakt die ze wilden. Wij hebben laten zien dat we uit en thuis de wedstrijden op een manier kunnen spelen zodat we het de tegenstander moeilijk kunnen maken."

Cruciaal duel voor Vitesse

Vitesse-spits Castaignos maakt de wedstrijd van zondag niet mee. Hij viel donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Zulte Waregem uit met een hersenschudding. Tim Matavz kreeg tegen de Belgen rust en kan de plek van Castaignos weer overnemen.

De bekerhouder zal de zure smaak na het verloren duel met Zulte weg willen spoelen tegen PEC. Bovendien kan de ploeg van Henk Fraser in punten gelijk komen. "PEC Zwolle heeft een uitstekende start van de competitie en steekt in goede vorm", aldus Fraser op het digitale thuis van Vitesse.

Fraser vervolgt: "Voor ons is het een cruciaal duel om de aansluiting naar boven vast te houden. De knop moet om na de teleurstellende wedstrijd donderdagavond. Vanaf vandaag gaat de focus volledig op Zwolle. Vaak zie je dat wanneer je tegen een goed voetballende ploeg speelt, er ook ruimte ontstaat om zelf aan het voetballen te komen. Net zoals elke wedstrijd gaan we ook zondag weer vol voor de winst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen