Van der Gaag: "Zevende plaats Excelsior zegt me niet zo veel"

3 november 2017, 19:40

Mitchell van der Gaag hecht weinig waarde aan de huidige zevende plaats van Excelsior in de Eredivisie. Doelstelling blijft afstand nemen van de concurrenten, en daar is komend tegenstander Roda JC er eentje van. De ploegen staan zaterdag tegenover elkaar.

 

"Ik heb vorig seizoen nog in mijn hoofd zitten"

"Dat we momenteel zevende staan, zegt me niet zo veel", zegt Van der Gaag op het clubkanaal van de Kralingers. "Het gaat vooral om de afstand die je moet hebben met je concurrenten en die is niet zo groot op dit moment." Zo is het verschil met VVV-Venlo slechts twee punten en wil Van der Gaag aangeven dat Excelsior er nog lang niet is.

De keuzeheer weet ook hoe vorig seizoen liep, toen Excelsior in een dip kwam en zich net op tijd herstelde. "We zijn pas tien wedstrijden onderweg en ik heb vorig seizoen nog in mijn hoofd zitten. Als we in de winterstop nog steeds op die zevende plek staan, is dat heel leuk, maar nu moeten we er vooral voor zorgen dat we punten blijven pakken."

Het vreemde blijft dat Excelsior nog zonder thuisoverwinning zit. Het bezoek van hekkensluiter Roda aan Rotterdam lijkt de uitgelezen mogelijkheid. Van der Gaag: "De laatste weken pakken ze punten en dat gelijkspel tegen Feyenoord van afgelopen week zal ze vast en zeker een boost hebben gegeven. Ze hebben een aantal goede spelers, dus het zal weer een lastige wedstrijd worden. Er liggen zeker kansen voor ons, maar we moeten niet denken dat we het morgen wel even gaan doen."

Molenaar heeft respect voor Excelsior

Robert Molenaar heeft respect voor Excelsior. De huidige trainer van Roda was in het verleden jeugdtrainer bij de kleinste club van Rotterdam. "Een club met een evenwichtige organisatie. Ze weten qua spelers heel duidelijk in welke vijver ze vissen", zegt Molenaar volgens De Limburger.

Zijn eigen ploeg hield vorige week Feyenoord op een gelijkspel, maar vooral de backposities hadden het zwaar. Mogelijk heeft dat consequenties voor rechtsback Ashton Götz. Hij kwam tegen Feyenoord al in aanmerking voor een wissel. "Die overweging neem ik ook mee naar de komende wedstrijd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen