Reiziger na pak slaag Jong Ajax: "Zwaar door ondergrens"

3 november 2017, 23:43

Michael Reiziger zag Jong Ajax een flink pak slaag krijgen van De Graafschap (5-0). De keuzeheer vindt de vertoning van zijn ploeg zwaar onvoldoende. Het is een groot contrast met vorige week, toen de Amsterdammers de periodetitel van de Jupiler League wonnen.

"We hadden geen grip, dat is duidelijk. In de duels waren we niet fel genoeg. Alle tweede ballen waren voor De Graafschap", zegt Reiziger tegen FOX Sports. "In de eerste helft bleef het 1-0, en wilden we het in de tweede helft repareren. Maar we kwamen zo vroeg op 2-0 en 3-0 achterstand. Dan wordt het wel moeilijk. We waren niet fris genoeg, en dat zullen we iedere wedstrijd wel nodig hebben."

In het eerste kwartier ging het heel hard. Sjoerd Ars scoorde, waarbij doelman Norbert Alblas er niet goed uit zag, en Anthony van den Hurk gooide de wedstrijd met een rake penalty helemaal in het slot. "We kwamen, zo leek het, slaperig het veld op. Het sloop erin. Zij dicteerden de wedstrijd. Vooral als een tegenstander fysiek speelt, moet je het met elkaar doen. Dat hebben we nagelaten. Vandaag zijn wij zwaar door de ondergrens gezakt."

Door de ontluisterende nederlaag is Jong Ajax de koppositie kwijt aan NEC, dat won van SC Cambuur (3-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen