Robben blikt vooruit: "Stijl Bosz is goed voor Dortmund"

4 november 2017, 10:41   Bijgewerkt: 4 november 2017, 10:48

Voor Arjen Robben en Bayern München staat er zaterdagavond een pittige klus op de rol: de kersvers koploper van de Bundesliga gaat op visite bij concurrent Borussia Dortmund. De Nederlandse buitenspeler kijkt altijd uit naar Der Klassiker en vindt de ploeg van Peter Bosz een zeer goede tegenstander.

Robben heeft in het verleden twintig keer gespeeld tegen Dortmund en was daarin goed voor tien goals en vijf assists. Hoogtepunt was zijn beslissende doelpunt in de Champions League-finale van 2013. "Ik heb goede herinneringen aan Dortmund", zegt Robben in een uitgebreid vraaggesprek op de website van de Bundesliga. "Het is altijd een mooie strijd tussen beide teams. Ik speel nu negen seizoenen bij Bayern. Toen ik hier net zat streed Dortmund nog niet mee om de titel, maar nu wel. Het zijn altijd pittige wedstrijden."

De 33-jarige aanvaller vindt het interessant dat zijn landgenoot Peter Bosz momenteel aan het roer staat bij Borussia Dortmund. "Ze zijn goed begonnen met een nieuwe trainer. Peter heeft zijn eigen stijl, zowel in balbezit als in balverlies. Ik denk dat de formule goed is voor die ploeg. Ik ken Peter niet persoonlijk en heb nog nooit tegen een ploeg van hem gespeeld. Natuurlijk heb ik wel gezien hoe hij het bij Ajax heeft gedaan. Maar om een trainer echt te kunnen beoordelen, moet je eigenlijk onder hem getraind hebben."

Bayern heeft een voorsprong van drie punten op Dortmund. "Zij zijn altijd fysiek sterk, agressief en gevaarlijk in de counter. De ploeg van Bosz kan razendsnel omschakelen van balverlies naar balbezit. Peter wil dat Dortmund de bal snel weer verovert bij balverlies."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen