Van den Brom geniet van doorbraak jonge spelers bij AZ

4 november 2017, 11:34   Bijgewerkt: 4 november 2017, 11:40

De vele talenten geven het seizoen van AZ vooralsnog kleur. Spelers als Guus Til, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan en Jeremy Helmer zijn allemaal afkomstig uit de eigen jeugd en laten het nu zien in de Eredivisie. Trainer John van den Brom ziet het met een glimlach gebeuren.

"Wij hebben een goede opleiding waarin we spelers opleiden voor het eerste elftal. Je kunt wel jonge spelers door laten stromen, maar als ze de kwaliteit niet hebben, is het niet leuk", vertelt de trainer aan de NOS. Guus Til en Jeremy Helmer zijn twee voorbeelden van spelers die momenteel aan het doorbreken zijn. "Guus was in de opleiding niet altijd de beste. Hij heeft hard moeten werken om zijn hoofd boven water te houden. Van die bereidheid om te investeren in zichzelf, profiteert hij nu."

Ook de pas twintigjarige Helmer bonkt op de deur. Vorige week tegen sc Heerenveen moest hij het fysiek echter afleggen tegen Denzel Dumfries. "Toch zet ik Jeremy er weer in, hij mag laten zien dat hij geleerd heeft van vorige week", zegt Van den Brom. "We hebben veel beelden met hem teruggekeken, alle informatie die hij krijgt moet hij oppakken en hopelijk laat hij het zaterdag dan weer zien. Jeremy is vier dagen in de week vanaf half acht 's ochtends bezig in de gym om sterker te worden. Wij verzamelen om negen uur, maar hij begint uit zichzelf eerder. Dat is niet iets wat wij tegen hem zeggen, hij wil graag beter worden en daarin investeren."

AZ speelt zaterdag om 18.30 uur tegen Willem II.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen