Bellen met Telstar: "Genieten, de schijnwerpers staan op ons"

4 november 2017, 13:22   Bijgewerkt: 4 november 2017, 19:41

De laatste jaren viel Telstar voornamelijk op door de manier waarop de club zich manifesteerde op social media, maar dat is dit seizoen anders. Na twaalf speelronden staat de formatie van trainer Mike Snoei op de zeer knappe vierde plaats in de Jupiler League. Vrijdag werd er, in een nagenoeg vol stadion, met 3-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. FCUpdate.nl belt daags na die overwinning met de sympathieke Witte Leeuwen.

Het seizoen van Telstar is vooralsnog geweldig. De helft van de wedstrijden werden gewonnen, de ploeg scoorde op Fortuna Sittard na de meeste goals in de Jupiler League en wint weer aan populariteit in de regio. Dennis Bliek, persvoorlichter, marketingmedewerker en het brein achter de doorgaans komische tweets van de club, kan het allemaal amper bevatten.

Al bijgekomen van gisteravond?

"Een beetje. We weten niet wat ons overkomt. We zitten nu in een hele positieve flow. Dit is mijn zevende jaar bij de club en we hebben in het verleden wel een paar keer achter elkaar gewonnen, maar daarna kregen we dan weer een tik op de neus. Gister zat er vanaf minuut één iets onoverwinnelijks in de ploeg. We straalden uit dat er niets te halen valt voor de tegenstander. We zien weer mensen op de club die we jaren niet gezien hebben. Mensen zijn weer benieuwd, de club leeft en er wordt over Telstar gesproken. Mensen willen met eigen ogen zien wat hier in godsnaam gebeurt."

{image[322222][right-half][]}Voorafgaand zei je dat Telstar vaak met 0-3 verliest als het stadion net weer een beetje vol zit.

"Vorige jaren hebben we ook weleens leuke periodes gehad, maar dan gingen we toch weer met 0-3 onderuit. Dan heb je er uiteindelijk helemaal niets aan. Op het moment dat we de vruchten konden plukken, verloren we. Dat is dit jaar anders. Zondag zat het tegen Almere City al aardig vol voor Telstar-begrippen en wonnen we met 4-0. Gister deden we dat dunnetjes over."

De eerste goal tegen Go Ahead was niet te geloven…

"Ik zag net dat die goal op Dumpert stond. In die flow zitten wij nu, dat is lekker. We moeten de vruchten van plukken en dat verdient deze club ook."

Na afloop van de wedstrijd werd de hele ploeg verkozen tot 'Man of the Match'. Jouw idee?

"In samenspraak met de sponsor van de Man of the Match. Toen het 2-0 stond vroegen we aan elkaar of dit een leuk idee was, omdat het echt weer een teamprestatie was. We vonden dit een leuk idee. Marketingtechnisch gezien is het ook leuk, maar het hele team verdiende dit. Als je ziet hoe de 1-0 gevierd werd… De spelers doken boven op elkaar. De ploeg straalt uit dat het een echt team is."

Afgelopen week hadden jullie een actie om het stadion weer eens vol te krijgen. Hoe is dat verlopen?

"Dat is enorm goed verlopen. Het doel was om lokaal de boel wakker te schudden, maar het is zo massaal opgepakt ook buiten de regio. We hebben de hulp gehad van een aantal mensen met een bekende status die ook een filmpje maakten. We hadden uiteindelijk nog ongeveer 200 kaarten over, dus die moeten we nu nog gaan verkopen. Maar het was absoluut een geslaagde actie."

Jullie staan nu vierde. Kunnen jullie gaan meestrijden om promotie?

"Dat is echt koffiedik kijken. Laten we eerst een leuk seizoen draaien. Het doel is om de play-offs te halen. Wij zijn totaal niet bezig met promotie, echt totaal niet. We durven het niet eens uit te spreken."

Jullie hebben gisteravond ook niet even over de Eredivisie geouwehoerd?

"Natuurlijk, ouwehoeren wel. Er werd gezegd: 'ik houd de weekenden in het nieuwe seizoen alvast vrij voor de Eredivisie'. Maar als club zijn we er totaal niet mee bezig. Laten we het alsjeblieft niet gaan forceren nu."

{image[321501][left-half][]}Toch moet dit voor de club een enorme opsteker zijn.

"Ja, absoluut. Als je ziet hoe de overwinning gevierd werd met de supporters en hoe spelers na afloop in de armen vielen bij sponsoren die naar de hoofdingang zijn gekomen. Dat is enorm, echt fantastisch om te zien. We zaten gister met een paar medewerkers een biertje te doen en vroegen aan elkaar wat hier nu allemaal gebeurt. Dit zijn wij niet gewend. Hoe moeten we hier überhaupt mee omgaan? We moeten er gewoon van genieten. De schijnwerpers staan op ons en dit keer niet alleen maar omdat we een leuke club zijn, maar omdat we het goed doen."

Het moet lekker zijn om ook sportief op te vallen.

"Het is mijn taak als marketingmanager om de tent vol te krijgen. Al verliezen we zes keer achter elkaar met 0-10 in eigen huis, dan moet ik nog proberen het stadion vol te krijgen. Nu we zo presteren wordt mijn werk makkelijker en hoef ik er minder aan te trekken. Maar als het sportief minder gaat, moet je op andere manieren opvallen. Er zijn al zoveel grijze muizen."

Heb je een verklaring voor het succes?

"We hebben wel een uitgebalanceerde selectie. Als je ziet hoe goed Mohamed Osman (twee goals tegen Eagles, red.) is. Die is gewoon aan komen waaien van Vitesse en is zo verschrikkelijk goed. Dat heeft ook te maken met het netwerk van Mike Snoei en onze technische man Piet Buter. Die moet je toch de credits geven."

En nu is het even rustig omdat er volgende week geen wedstrijd is.

"Heerlijk, even rust. Na de interlandperiode spelen we tegen RKC, Jong PSV en de kraker tegen NEC. Als wij blijven presteren kan dat een hele belangrijke wedstrijd worden. Maar we leven van wedstrijd tot wedstrijd en hoeven niet te promoveren. We moeten gewoon lekker door blijven gaan."

Door: Remco Jacobi [photo,110014,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen