Liverpool mét Wijnaldum ruim langs West Ham United

4 november 2017, 20:48

Met Georginio Wijnaldum 'gewoon' in de basis, heeft Liverpool de uitwedstrijd tegen West Ham United met ruime cijfers gewonnen. De equipe van manager Jürgen Klopp zegevierde zaterdag met 1-4 in het London Stadium.

Wijnaldum viel eerder deze week in de Champions League-wedstrijd tegen NK Maribor uit met een enkelblessure en Klopp vreesde voor het ergste, maar een paar dagen rust waren voor de Nederlandse middenvelder voldoende om te herstellen. Derhalve kon hij tegen West Ham aan de aftrap verschijnen en de negentig minuten vol maken.

Liverpool leidde binnen 24 minuten al met 0-2 in Londen. Mohamed Salah bracht de bezoekers in de 21ste minuut na voorbereidend werk van Sadio Mané op 0-1, Joël Matip zorgde drie minuten later voor de 0-2. Manuel Lanzini bracht West Ham in de 55ste minuut met de aansluitingstreffer terug in de partij, maar de spanning was van korte duur. Alex Oxlade-Chamberlain tekende een minuut later voor de 1-3, Salah legde een kwartier voor tijd de eindscore vast op 1-4.

Door de winst komt Liverpool op negentien punten, waarmee het gedeeld vierde staat in de Premier League. West Ham is met negen punten de nummer zeventien van de ranglijst.