Flink gewijzigd Groningen lijdt nieuwe nederlaag in Almelo

4 november 2017, 21:43   Bijgewerkt: 4 november 2017, 22:03

De crisis bij FC Groningen begint serieuze vormen aan te nemen. De flink gewijzigde ploeg van trainer Ernest Faber speelde zeker niet slechter dan Heracles Almelo en werkte ook behoorlijk hard, maar stond na het laatste fluitsignaal opnieuw met lege handen. De Groningers verloren met 2-1 in het Polman Stadion.

Groningen kwam al vroeg op achterstand door een goal van Reuven Niemeijer, maar knokte zich terug en kreeg op slag van rust de beloning toen Lars Veldwijk een penalty binnen schoot. Het kreeg na rust vervolgens de kans om op voorsprong te komen, maar deed dat niet. Heracles profiteerde vervolgens van het broze vertrouwen aan Groningse zijde en beslechtte met een late strafschop van Jeff Hardeveld het lot van de bezoekers uit het hoge noorden.

Er stond met name voor Groningen veel op het spel vanavond. De ploeg had dit seizoen tot nog toe slechts twee zeges weten te pakken en kwam de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws dankzij de personele problemen rond om Mimoun Mahi en Oussama Idrissi. De druk was dus voelbaar bij trainer Faber, die zijn elftal op maar liefst negen plekken had gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Sparta.

De opsteker voor rust leek Groningen energie te hebben gegeven, want de ploeg kwam fris het veld op voor de tweede helft. Faber had Mahi ingebracht, waardoor de ploeg wat aanvallender ging spelen. Toch duurde het even voordat er zich een echt grote kans aandiende. Het was opnieuw Veldwijk die kon scoren. Hij keek goed en stuurde de bal naar de verre hoek, maar Castro kreeg er nog een hand tegen. Groningen was desalniettemin de bovenliggende partij in het tweede bedrijf, hoewel Heracles af en toe gevaarlijk snel kon uitbreken. Met name Monteiro en Kuwas wisten gevaar te stichten, maar een tweede treffer bleef in eerste instantie uit voor de thuisploeg.

Een kleine tien minuten voor het laatste fluitsignaal was het vervolgens uitblinker Kuwas die Heracles alsnog opweg hielp naar de zege. Hij dribbelde op eigen kracht Warmerdam voorbij de zestien in en de verdediger legde hem over de knie. Arbiter Van den Kerkhof had opnieuw weinig opties en wees naar de stip. Hoewel Padt zijn hand nog tegen de bal kreeg werd de penalty van Jeff Hardeveld toch een treffer: 2-1 dus voor Heracles. Het was de zoveelste mokerslag voor FC Groningen, dat de achterstand niet meer te boven kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen