Van den Brom: "Het was nog even billenknijpen"

4 november 2017, 21:54   Bijgewerkt: 4 november 2017, 23:13

AZ won zaterdag de thuiswedstrijd tegen Willem II, maar coach John van den Brom vond het in de slotfase onnodig spannend. Bij een 3-1 stand miste Dabney dos Santos een levensgrote kans, later in de slotfase kwam Willem II terug tot 3-2 en kreeg AZ-spits Wout Weghorst zijn tweede gele kaart.

"Die kans van Dabney moest erin. Het was moeilijker om te missen dan om te scoren. Dit kan niet, dat heb ik net ook tegen hem gezegd voor de groep", aldus Van den Brom bij de NOS. "Maar goed, het is wel gebeurd en daardoor werd het nog spannend, ook na de belachelijke tweede gele kaart voor Wout. Met tien man was het nog even billenknijpen."

Weghorst kreeg in de 86ste minuut zijn tweede gele kaart wegens hands, maar dat leek zwaar gestraft. Eerder in de wedstrijd viel de spits in positieve zin op: hij verdiende de penalty waaruit de 1-1 viel, gaf de assist bij de 2-1 en maakte zelf de 3-1. "Hij heeft fantastisch gespeeld", loofde Van den Brom Weghorst, die van zijn trainer na afloop niet voor de camera mocht verschijnen, aangezien de rode kaart omstreden was. "Het is belachelijk dat hij daarvoor werd weggestuurd. Anders hadden we vandaag wel met acht man kunnen eindigen."

Arbiter Kevin Blom had het volgens Van den Brom gemunt op Weghorst. "Als je hoort dat ie (Blom, red.) al in de achtste minuut tegen Wout heeft gezegd: ik ga zorgen dat je je tweede gele kaart krijgt. Dat is wat Weghorst zei. Dat vind ik slecht. Dan heeft ie lang gewacht, dat hij hem toch kon geven", zei Van den Brom bij FOX Sports.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen