Son bezorgt matig Tottenham drie punten tegen Palace

5 november 2017, 15:41

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag een nipte zege geboekt op Crystal Palace. Op Wembley werd het 1-0 voor de thuisploeg, die daardoor verzekerd blijft van de derde plek in de Premier League. Heung-Min Son maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Tottenham zou Michel Vorm vanwege de blessure van Hugo Lloris eigenlijk starten, maar de Nederlandse doelman kon vanwege een knieblessure toch niet spelen. Spurs maakten in de Champions League tegen Real Madrid (3-1 zege) nog een zeer goede indruk, maar tegen Crystal Palace was het spel matig. De hekkensluiter van de Premier League kreeg tot de laatste minuut kansen om punten af te snoepen.

Crystal Palace kreeg zowel voor als na rust de beste kansen, maar het was Tottenham dat na iets meer dan een uur spelen op voorsprong kwam. Son haalde van een meter of zestien uit en schoot zo de 1-0 binnen. Even daarvoor had Palace via Wilfried Zaha een grote kans gemist. De aanvaller schoof de bal naast het lege doel. Derde doelman Paulo Gazzaniga redde Tottenham daarna nog door redding te brengen op een goede inzet van Scott Dann. Daardoor wist de ploeg van Mauricio Pochettino de zege over de streep te trekken.

Tottenham kan daardoor achteroverleunen en de resultaten van de toppers Manchester City-Arsenal en Chelsea-Manchester United afwachten. Tottenham staat derde in de Premier League met 23 punten, evenveel als nummer twee United. Crystal Palace blijft de hekkensluiter met vier punten.