Koploper Napoli verliest punten, winst Juventus en Roma

5 november 2017, 17:06

Napoli heeft niet weten te profteren van het gelijkspel van Internazionale eerder op de dag. De koploper kwam op bezoek bij Chievo niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Juventus boekte een 2-1 zege op Benevento terwijl AS Roma met 2-4 van Fiorentina won.

Chievo-Napoli

Napoli had zondag kunnen inlopen op nummer drie Internationale, maar kwam op bezoek bij Chievo niet tot scoren. De bezoekers kregen in de eerste helft kansen om op voorsprong te komen. Zo zag Marek Hamsik dat doelman Stefano Sorrentino redding bracht op zijn schot. Ook in de tweede helft had Napoli de meeste kansen, maar weer faalden de bezoekers in de afronding. Kort voor tijd miste Lorenzo Insigne nog twee goede kansen. Gescoord werd er echter niet waardoor Napoli Juventus tot op één punt ziet naderen.

Juventus-Benevento

Juventus doet goede zaken na de 2-1 overwinning op Benevento. De ploeg stijgt naar de tweede plaats in de Serie A met één punt achterstand op Napoli. Het waren de bezoekers die na negentien minuten op voorsprong kwamen dankzij een treffer van Amato Ciciretti. Pas na een uur spelen stelde Juventus orde op zaken. Op aangeven van Blaise Matuidi zorgde Gonzalo Higuain voor de gelijkmaker. Enkele minuten later zette Juan Cuadrado Juventus op  voorsprong. Dat bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn.

Fiorentina-AS Roma

AS Roma houdt dankzij een 2-4 overwinning op Fiorentina aansluiting bij de top vier. Gerson zette de bezoekers al na vijf minuten spelen op voorsprong. Lang kon Roma daar niet van genieten, want Jordan Veretout tekende vier minuten later weer voor de gelijkmaker. Na een half uur herhaalde zich eenzelfde patroon. Gerson zorgde voor de voorsprong voor Roma en enkele minuten later was het weer gelijk. Ditmaal was Giovanni Simeone trefzeker.

Na rust bezorgde Konstantinos Manolas Roma voor de derde keer de voorsprong en dit keer wisten de bezoekers het wel vast te houden. Het werd kort voor tijd zelfs nog 2-4. Radja Nainggolan gaf voor op Diego Perotti die het afmaakte. Kevin Strootman kwam twintig minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen. Roma is met 27 punten de nummer vijf op de ranglijst.