Buitenland: hoofdrol voor Babel en Rekik scoort bij remise

5 november 2017, 19:58

Ryan Babel heeft in de Turkse Süper Lig nog maar eens zijn waarde voor Besiktas bewezen. Tijdens een 1-3 overwinning op bezoek bij Göztepe was de vleugelvaanvaller goed voor een doelpunt en een assist. Ook Karim Rekik scoorde voor Hertha BSC, maar hij kon zijn ploeg daarmee niet verder helpen dan een 3-3 gelijkspel bij VfL Wolfsburg.

Göztepe - Besiktas 1-3

Ryan Babel heeft met Besiktas een prima overwinning geboekt op bezoek bij Göztepe. Al na zeven minuten was het raak, toen Babel zijn pass door Anderson Talisca gepromoveerd werd tot doelpunt. Kort na rust maakte de Nederlander zelf de 0-2 door naar binnen te trekken en in de korte hoek te scoren. Zijn voor Besiktas net zo belangrijke aanvalsmakker Cenk Tosun maakte niet lang erna de derde. Göztepe kwam nog wel even terug door een goal van Nabil Ghilas, maar een rode kaart van Leo Schwechlen gooide roet in verdere aspiraties van de thuisploeg.

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 3-3

Ondanks een doelpunt van Karim Rekik heeft Hertha BSC slechts een punt overgehouden aan het bezoek aan VfL Wolfsburg. De verdediger kopte acht minuten na rust de 2-2 op het scorebord. Op dat moment had Vedad Ibisevic de score geopend, maar was er een voorsprong voor Die Wölfe dankzij Yunus Malli en Mario Gómez (die eerder nog een strafschop had gemist). In een heerlijke pot zette Divock Wolfsburg vervolgens weer op voorsprong, maar een late treffer van Davie Selke redde het punt voor de bezoekers.

RSC Anderlecht - Club Brugge 0-0

In een topper die meer spannend was dan goed, was RSC Anderlecht de bovenliggende partij. De nummer drie van de Jupiler Pro League dacht zelfs tot tweemaal toe te scoren tegen Club Brugge, maar Hamdi Harbaoui stond in beide gevallen buitenspel. Bij Brugge stonden Stefano Denswil en Ruud Vormer beiden in de basis, ze vielen op door allebei een gele kaart te pakken.

Atalanta - SPAL 2013 1-1

Met een Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis is Atalanta er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van SPAL 2013. De promovendus knokte zich na rust knap terug. Nadat Bryan Cristante voor de 1-0 had gezorgd, was het Luca Rizzo die gelijkmaakte. De jacht naar een nieuwe voorsprong van de thuisploeg werd snel gestaakt, nadat Remo Freuler tegen een rode kaart aanliep. In de slotfase ontsnapten de Nederlanders nog, toen Mirco Antenucci de paal op zijn weg vond.