Van Hanegem snapt dat Hake werd ontslagen door FC Twente

6 november 2017, 07:50

Willem van Hanegem heeft geen medelijden met de ontslagen René Hake. Volgens De Kromme was de mededeling van FC Twente dat ze op zoek gingen naar een nieuwe trainer onmogelijk verrassend te noemen. Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

"Ik zag de afgelopen weken overal René Hake opduiken in de media. De trainer die bij FC Twente het veld moest ruimen voor Gertjan Verbeek en dat oneerlijk vond. Ik kreeg daar een vreemd gevoel bij, omdat de media het wel heel erg met hem eens leken te zijn. Maar diezelfde Hake verloor gewoon thuis van VVV, uit bij Sparta, uit bij FC Groningen, uit bij Willem II. Dan kun je ontslag zielig vinden, maar in de voetballerij is het dan toch niet ongebruikelijk als een trainer het veld moet ruimen? Of Verbeek dan de oplossing is, weet ik niet. Hij is overal weggestuurd. Maar zijn start was in elk geval veelbelovend."

Bij zijn debuut verloor Verbeek desondanks wel met de Tukkers met 4-3 in Eindhoven, waardoor PSV acht punten aan de leiding gaat in de Eredivisie. En dat terwijl de formatie van Phillip Cocu al in augustus kansloos werd verklaard. Ook door Van Hanegem. "Dat vind ik verrassend, anders had ik dat in augustus ook niet verklaard natuurlijk. Bij PSV zie ik wekelijks nog volop tekortkomingen, ook zondag tegen FC Twente. Dat is niet om mijn gelijk te halen, maar het kwartje kan daar ook zomaar een paar keer de andere kant opvallen. Het gaat mij te ver om te zeggen dat ze in Eindhoven in één rechte lijn naar de landstitel gaan."

Over 'zijn club' Feyenoord had het voetbalicoon minder positieve woorden. "Van ADO moet Feyenoord gewoon winnen. Maar die 1-1, waar Haps en Vilhena zich lieten ringeloren op slag van rust, en die 2-1, waar Jones alweer helemaal mis zat, dat kan eigenlijk helemaal niet op dit niveau."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen