[ITALIË] Pirlo kan terug naar Juve, Florenzi eist zege op Zweden

7 november 2017, 11:25   Bijgewerkt: 7 november 2017, 18:27

Niet alleen in de Eredivisie en Jupiler League gebeurt er veel op de velden, ook in het buitenland is er genoeg nieuws te vinden. FCUpdate zet het belangrijkste nieuws uit Italië op een rijtje:

- Florenzi vindt dat Italië naar het WK moet

Met de wedstrijd tegen Zweden in het vooruitzicht vindt Alessandro Florenzi dat Italië zich moet plaatsen voor het WK. Toch weet hij dat het niet makkelijk wordt. "Zweden is erg fysiek, compact en ze bwegen als een. Daarnaast schakelden ze Nederland uit. Toch moeten wij het uiteindelijk redden." (Persconferentie)

- Pirlo kan terugkeren bij Juventus

Middenvelder Andrea Pirlo kondigde maandag zijn afschied als profvoetballer aan. De Juventus-legende heeft inmiddels alweer de kans om terug te keren in Italië. De Oude Dame ziet hem namelijk graag in een rol als ambassadeur van de club. Ook kan hij een functie vervullen bij de nationale ploeg van Italië. (La Repubblica)

- 'Nieuwe trainer voor Letschert'

Cristian Bucchi moet vrezen voor zijn baan. In de Italiaanse media wordt hevig gespeculeerd dat de trainer van de nummer zeventien in de Serie A de zak krijgt deze week. Dat betekent in dat geval dat Timo Letschert een nieuwe coach krijgt. (Italiaanse media)

{image[321766][right-half][]}- Nainggolan weigert over titel te praten

AS Roma is dit seizoen een van de verrassingen in de Serie A. De achterstand van de Romeinen op koploper Napoli bedraagt slechts vijf punten. Toch weigert middenvelder Radja Nainggolan over de titel te praten. "We zijn goed op pad, maar we moeten geconcentreerd blijven. Laten we eerst maar eens kijken hoe het verder gaat." (Football Italia)

- Bonucci wilde weg

Leonardo Bonucci wenste zelf te vertrekken bij Juventus. Dat heeft Juventus-bestuurder Beppe Marotta bekend gemaakt. Hij had de verdediger liever behouden voor de club, maar de stopper wilde per se naar AC Milan. "Uiteindelijk bepalen de spelers. Zij zijn de architecten van hun eigen lot." (AS)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen