Ooijer: "Wrange nasmaak"

4 juni 2006, 18:25

Ongeslagen, maar toch enigszins geschrokken heeft Nederland haar oefencampagne op weg naar het WK afgesloten. Na twee krappe overwinningen kwam Oranje tegen Australië niet verder dan 1-1 en bovendien liepen drie spelers blessures op. Dat is balen, weet ook André Ooijer. "Je hebt 23 spelers en het is natuurlijk niet de bedoeling dat er dan drie wegvallen", moppert hij tegen FCUpdate.nl.

Toch zag Ooijer ook voldoende pluspunten. "In de eerste helft stond het prima. We speelden als één blok, zoals de bondscoach dat wil zien. We hopen daar tegenstanders mee te verrassen. Nu lukte dat ook, want in de eerste helft hebben we vrijwel volledig gedomineerd."

Ooijer stond tegen Australië centraal achterin met Joris Mathijsen en alles wijst er op dat deze twee spelers ook tegen Servië-Montenegro in het hart van de Nederlandse defensie zullen staan. "De wisselwerking gaat in ieder geval prima", blikt Ooijer terug op zijn samenwerking met Mathijsen. "We hadden eerder nog nooit samen gespeeld, maar het gaat steeds beter. Natuurlijk kan en moet het altijd beter, maar dit soort wedstrijden zijn heel goede tests."

Goede test of niet, maar de blessures van Cocu, Sneijder en Van Bronckhorst kunnen dit wel eens een heel duur duel maken. "Ja, dat zorgt toch voor een wrange nasmaak", geeft Ooijer toe. "We hebben een selectie van 23 en het is natuurlijk niet de bedoeling dat er drie of vier mensen wegvallen. Laten we in ieder geval maar hopen dat het meevalt en dat ook Van der Vaart deze week weer kan aanpikken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen