Pirlo (38) stopt: "Mijn avontuur als voetballer zit erop"

6 november 2017, 15:59   Bijgewerkt: 6 november 2017, 16:19

Een voetbalicoon bergt zijn kicksen op: Andrea Pirlo maakt maandag bekend dat hij zijn laatste wedstrijd als profvoetballer heeft gespeeld. De 38-jarige middenvelder nam zondag (lokale tijd) afscheid in de thuiswedstrijd van zijn club New York City tegen Columbus Crew. In de slotfase werd hem een invalbeurt gegund.

"Laatste wedstrijd in de Major League Soccer. Nu mijn tijd bij New York City FC erop zit, wil ik graag iets zeggen. Ik wil iedereen bedanken voor de vriendelijkheid en steun die ze me in deze geweldige stad hebben gegeven. Dank aan de fantastische supporters, dank aan de technische staf en iedereen die achter de schermen werkt, dank aan mijn teamgenoten", aldus Pirlo via Instagram.

"Niet alleen is er een einde gekomen aan mijn avontuur in New York, ook mijn avontuur als voetballer zit erop", vervolgt Pirlo. "Daarom wil ik van de gelegenheid gebruik maken om mijn familie en kinderen te bedanken voor de steun en liefde die ze me altijd geven. Ook wil ik elke club bedanken waarvoor ik de eer heb gehad om te mogen spelen en iedere teamgenoot met wie ik het genoegen heb gehad om samen te spelen. Dank ook aan alle mensen die mijn loopbaan zo ongelooflijk hebben laten zijn en niet te vergeten: alle fans over de hele wereld die me altijd hebben gesteund. Jullie zitten voor altijd in mijn hart."

Pirlo doorliep de jeugdopleiding van Brescia en maakte bij die club ook zijn debuut als profvoetballer. In 1998 verhuisde hij naar Internazionale, dat hem in 2001 naar stadsrivaal AC Milan liet gaan. Bij de Rossoneri groeide Pirlo uit tot één van de smaakmakers in het mondiale voetbal, een lijn die hij doorzette toen hij medio 2011 overstapte naar Juventus. In 2015 opteerde de middenvelder voor een avontuur in de Verenigde Staten bij New York City.

Pirlo speelde 116 interlands voor Italië en scoorde daarin dertien keer. In 2006 werd hij met La Squadra Azzurra wereldkampioen in Duitsland. In clubverband werd Pirlo zes keer landskampioen en won hij twee keer de Coppa Italia, drie keer de Italiaanse Supercup, twee keer de Champions League, één keer de Europese Supercup en één keer het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen