KNVB-woordvoerder: "Blom bedoelde het niet dreigend"

6 november 2017, 16:46

Scheidsrechter Kevin Blom ontkent dat hij afgelopen zaterdag in de achtste minuut van de thuiswedstrijd van AZ tegen Willem II Wout Weghorst heeft beloofd hem later in de partij een tweede gele kaart te geven. Dat is wel wat John van den Brom, de coach van Weghorst bij AZ, beweerde op basis van de woorden van zijn aanvaller.

"Als je dan hoort dat ie (Blom, red.) al in de achtste minuut tegen Wout heeft gezegd: 'ik ga zorgen dat je je tweede krijgt'... Dat is wat Weghorst zei. Dat vind ik slecht. Dan heeft ie lang gewacht, dat hij hem toch kon geven", sprak Van den Brom na afloop van het duel met Willem II (3-2 winst) bij FOX Sports. In de slotfase kreeg Weghorst inderdaad zijn tweede gele prent wegens een vermeende handsbal.

De KNVB heeft het voorval onderzocht en met Blom gesproken. De arbiter vertelde een andere versie van het verhaal. "Blom zegt dat hij het meer waarschuwend bedoelde. Zo van: 'kijk nou uit, je hebt al geel, als je zo doorgaat krijg je straks een tweede", aldus een woordvoerder van de nationale voetbalbond bij FOX Sports. "Dat gebeurt heel vaak tijdens een wedstrijd." Volgens de zegsman bedoelde Blom het niet dreigend.

Van den Brom en Weghorst hoeven naar aanleiding van het 'verkeerd begrepen verhaal' niet te vrezen voor een straf. "Hier laten we het bij", besluit de woordvoerder. Wel is Weghorst automatisch voor één duel geschorst als gevolg van zijn dubbele gele kaart tegen Willem II.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen