Sol kan weer lachen: "Ben nu voor zeventig procent fit"

8 november 2017, 08:10

Fran Sol kan weer lachen. Bij de aanvaller werd drie weken geleden teelbalkanker geconstateerd, maar inmiddels is hij daaraan met succes geopereerd en is hij op de weg terug. "Ik denk dat ik nu voor zeventig procent fit ben", aldus de Spanjaard.

Hoewel de ziekte voor even zijn hele leven beïnvloedde, werd de kanker per toeval ontdekt bij Sol. De spits had met zijn vrouw een kinderwens, maar dat wilde niet lukken. "Dus we maakten een afspraak bij de arts om te kijken wat de oorzaak was. Die oorzaak lag bij mij. De uroloog vond een zwart stipje op een van mijn testikels. Hij zei me dat het kanker was", aldus de Willem II'er bij de NOS.

Snel werd er adequaat ingegrepen door de artsen. "Ze hebben één van mijn testikels verwijderd. Het geneest nu zoals het hoort. Ik heb alleen een klein litteken. Het doet nog een beetje pijn."

Een van de meest emotionele momenten tijdens het herstel was het eerbetoon van de Tilburgse supporters in de wedstrijd tegen Ajax. "Ik werd emotioneel toen ik dat zag. Ik was thuis. Ik zat op de bank met een kleedje. Mijn vriendin en ik moesten huilen. Het was echt een geweldig moment. Ik ben de fans heel dankbaar."

[photo,109903,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen