Waarom oefenduels Oranje wél het kijken waard zijn

9 november 2017, 12:21

De oefenduels van Oranje kijken is zoiets als naar de tandarts gaan: je doet het liever niet, maar overslaan is ook niet verstandig. Het Nederlands elftal staat vanavond (donderdag) tegenover Schotland en speelt dinsdag tegen Roemenië. Waarom zijn deze wedstrijden wél de moeite waard om te volgen en waar kun je op letten?

{image[321605][right-half][]}Kijken wie de nieuwe leiders worden

De ontmoeting met Schotland in 2003 betekende de grote doorbraak van Wesley Sneijder en, met hem, de doorbraak van de 'Grote Vier'. In de thuiswedstrijd werd het 6-0, mede door een doelpunt van Sneijder. De vriendschappelijke ontmoeting met de Schotten zou na het afscheid van aanvoerder Arjen Robben een natuurlijk moment zijn voor de nieuwe generatie om op te staan. Wie worden de sterkhouders van Oranje? Het begin van de nieuwe generatie mag je niet missen. A new generation, new heroes. De aanvoerdersband van Robben zit tegen Schotland om de arm van Kevin Strootman.

{image[319121][left-half][]}Wie gaat de doelpunten maken?

De afgelopen week meldden zich meer spitsen af voor het Nederlands elftal dan amateurvoetballers bij een zondags bierelftal doen. En de spitsen die er niet bij zijn vanwege blessures of een vormdip (Klaas-Jan Huntelaar, Van Persie, Bas Dost, Vincent Janssen, Jürgen Locadia) maakten met elkaar meer doelpunten (100) dan de hele selectie van Oranje die wel naar Schotland is afgereisd (67). Oftewel: wie gaat de doelpunten maken? In de laatste drie interlands zorgde de gestopte Arjen Robben voor de helft van de doelpunten, terwijl Davy Pröpper bijna veertig procent maakte. Maar Pröpper haakte een dag voor het duel geblesseerd af.

{image[321524][right-half][]}Advocaats' afscheid

Dat Dick Advocaat bezig is aan zijn laatste twee interlands als bondscoach, is een publiek geheim. Wat haalt de keuzeheer in zijn laatste duels uit? Volgt er een traan en trillende lip, of juist een lach en een wuif? Dan is de vierde, en zeer vermoedelijk wel de laatste termijn, van Advocaat definitief afgelopen. We kunnen nog 180 minuten van hem genieten. Tot dusver verloor de coach bij zijn rentree alleen van Frankrijk en die balans zal de fanatieke Hagenaar ongetwijfeld willen bewaken, ook al staat er weinig op het spel. 

{image[320105][left-half][]}Kan Sneijder het nog?

De last man standing: Wesley Sneijder. Hij kondigde al aan voorlopig nog niet te willen stoppen bij Oranje, maar is er inderdaad reden om hem na deze twee oefenpotjes op te roepen? Met name over zijn fitheid heersen nogal wat twijfels, maar een getergde Sneijder is op zijn best. Maakt hij zich boos genoeg om te laten zien dat hij het nog kan? De laatste vier wedstrijden van OGC Nice beleefde hij als basisklant, waardoor de fitheid van de routinier wel snor moet zitten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen