Van Dijk pleit voor Koeman: "Uitstekende bondscoach"

8 november 2017, 17:13

Ronald Koeman lijkt de nummer één kandidaat te zijn om Dick Advocaat op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. Virgil van Dijk speelde bij Southampton al onder Koeman en denkt dat de trainer een prima bondscoach voor Oranje zou zijn.

"Koeman is een fantastische trainer-coach. Samen met zijn broer Erwin. Het zou een uitstekende bondscoach kunnen zijn. Maar ik neem die beslissing niet", zegt Van Dijk in gesprek met de NOS. De  26-jarige verdediger zegt Koeman nog altijd dankbaar te zijn voor het besluit om hem naar Southampton te halen. "Hij heeft me naar de Premier League gehaald. Voor mij is hij heel speciaal. Hij heeft mij het vertrouwen gegeven en daarvoor zal ik hem altijd dankbaar zijn. Hij zou Oranje een boost kunnen geven."

Na het stoppen van Arjen Robben moeten bij Oranje andere spelers opstaan. Van Dijk is ondanks dat hij pas veertien interlands speelde, één van de spelers die een meer leidinggevende rol op zich neemt. "Dat heeft ook te maken met de positie waar ik speel. En hoe ik ben als persoon. Ik doe het eigenlijk automatisch. Je kunt daar niet op trainen. Dat heb je of dat heb je niet", legt hij uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen