Denen hebben bijzondere tactiek: "Alle ballen op Eriksen"

8 november 2017, 20:12

Denemarken neemt het komende week in de play-offs van de WK-kwalificatie op tegen Ierland. Bondscoach Åge Hareide heeft daarvoor een bijzondere tactiek bedacht. Zodra de Denen de bal veroveren wil hij dat die zo snel mogelijk terecht komt bij Christian Eriksen.

Denemarken plaatste zich in 2012 voor het EK en dat was het laatste eindtoernooi waar het land aan deelnam. Via de play-offs wil Hareide, die in maart het stokje overnam van Morten Olsen, voor het eerst in zes jaar weer plaatsing afdwingen. Zaterdag staat eerst de thuiswedstrijd voor Denemarken op het programma. Eriksen was tijdens de kwalificatie van groot belang voor zijn land en scoorde acht keer in evenzoveel wedstrijden.

"Christian is een speler die vanuit het niets kansen creërt of scoort. Spelers als hij, met uitzonderlijke kwaliteiten, kunnen het verschil maken", is Hareide lovend over de middenvelder van Tottenham Hotspur tijdens een persconferentie. "Als we de bal hebben gaan we ook direct op zoek naar Eriksen. Tegen een georganiseerd team als Ierland kan hij juist belangrijk zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen