AZ rekent in oefenduel gemakkelijk af met Cambuur

8 november 2017, 21:07

AZ boekte woensdagavond een ruime 1-5  zege op SC Cambuur tijdens een oefenduel. John van den Brom had tegen de Jupiler League-ploeg de mogelijkheid om enkele reserves de kans te geven. Dabney dos Santos nam twee van de vijf Alkmaarse treffers voor zijn rekening.

AZ kreeg vanaf het begin de meeste kansen, maar moest 35 minuten wachten op de openingstreffer. Mats Seuntjens slalomde door de verdediging van Cambuur en schoot de 0-1 binnen. Drie minuten voor rust ging het ineens snel. Iliass Bel Hassani schoot de tweede AZ-treffer tegen de touwen en twee minuten later was het weer raak. Dos Santos bepaalde zo de ruststand op 0-3.

Ook in de tweede helft was AZ de betere ploeg, maar pas in de slotfase slaagde de ploeg er in om dat ook in de score uit te drukken. Van den Brom liet Mees Hoedemakers zijn officieuze debuut maken en het talent was direct belangrijk. Hij leverde de assist waaruit Dos Santos zijn tweede treffer van de avond maakte. Abdel Malek el Hasnaoui zorgde niet lang daarna voor de 0-5. Danny van Haaren deed kort voor tijd nog iets terug voor Cambuur en bepaalde zo de eindstand op 1-5.