WK-kwalificatie Europa: strijd om de laatste tickets

9 november 2017, 12:21   Bijgewerkt: 9 november 2017, 17:41

Deze dagen worden de laatste vier Europese tickets voor het WK 2018 in Rusland verdeeld. Acht landen strijden over twee wedstrijden voor de laatste kans op deelname aan het wereldkampioenschap. Een korte voorbeschouwing per duel.

Noord-IerlandZwitserland

Alle landen die deelnemen aan de play-offs hebben al eens een WK meegemaakt. Van de acht deelnemers zit Noord-Ierland al het langst in de wachtkamer. In 1986 deed het land voor het laatst mee aan een wereldkampioenschap.

Voor bondscoach Michael O'Neill verliep de voorbereiding echter allerminst rustig. Hij werd namelijk eind oktober bestraft voor het dronken besturen van een auto. De oefenmeester kreeg een boete van 1300 pond (ruim 1400 euro) en moet daarnaast zestien maanden lang zijn autorijbewijs inleveren.

Programma:

9 november 20.45 uur: Noord-Ierland – Zwitserland

12 november 18.00 uur: Zwitserland – Noord-Ierland

KroatiëGriekenland

De return in Piraeus op 12 november heeft overigens een Nederlands tintje. Björn Kuipers is namelijk aangesteld om de confrontatie in goede banen te leiden.

Programma:

9 november 20.45 uur: Kroatië – Griekenland

12 november 20.45 uur: Griekenland - Kroatië

ZwedenItalië

Van alle acht landen die deelnemen aan de play-offs is Italië duidelijk het meest ervaren met vier wereldtitels. Het land eindigde achter Spanje in de kwalificatiegroep en moet nu zien af te rekenen met Zweden, dat tweede werd voor Oranje in groep A. Giampiero Ventura heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. "Het is nooit bij me opgekomen dat we het WK niet halen", liet hij weten.

Voor doelman Gianluigi Buffon worden het twee bijzondere confrontaties. Hij lmaakte bekend na het seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten. Wordt het WK in Rusland zijn laatste kunstje of eindigt het in een mineur? Slaagt Italië er in om zich in twee wedstrijden van Zweden te ontdoen, dan wordt Buffon de eerste speler die op zes WK's actief was.

Programma:

10 november 20.45 uur: Zweden – Italië

13 november 20.45 uur: Italië - Zweden

Denemarken – Ierland

De tactiek van de Denen in de play-offs is in ieder geval duidelijk. "Als wij de bal hebben, spelen we die zo snel mogelijk naar Christian Eriksen", vertelde bondscoach Åge Hareide tijdens de persconferentie voor het duel.

Programma:

11 november 20.45 uur: Denemarken – Ierland

14 november 20.45 uur: Ierland - Denemarken

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen