Oranje wint troosteloos oefenduel zonder glans in Schotland

9 november 2017, 22:40   Bijgewerkt: 9 november 2017, 22:46

Het Nederlands elftal heeft, zonder een moment te imponeren, een oefeninterland weten te winnen van Schotland. In het klassieke Pittodrie Stadium won Oranje dankzij een goal van Memphis Depay: 0-1. Het doelpunt was het enige hoogtepunt tijdens een avond waarop de Schotten nog de beste kansen kregen en het spel van beide kanten eigenlijk niet om aan te gluren was. 

Het Nederlands elftal stond in Aberdeen namelijk aan de aftrap van een interland die het eigenlijk niet had willen spelen. In dit weekend waarin ook de play-offs voor het WK worden gespeeld ontmoette Oranje Schotland, dat zich ook niet had geplaatst voor het Wereldkampioenschap.

Voor de aanvallers die er wel bij waren was het niet eenvoudig om zich te onderscheiden. De rest van het elftal totaal namelijk geen urgentie toonde om de bal voorin te krijgen bij Babel, Memphis en Quincy Promes. Vooral de aanvallende middenvelders (Strootman en Georginio Wijnaldum) waren daar debet aan door veel te vaak voor de pass breed of terug te kiezen. Het spel leek dan ook geen moment op dat van de laatste interland tegen Zweden.

Het Nederlands elftal mocht eveneens van geluk spreken dat de Schotten niet het maximale rendement haalde uit vier schotkansen in de eerste helft. Pogingen van Matt Philips en Jamie Forrest werden geblokt. Jasper Cillessen had Phillips de derde mogelijkheid geschonken door weifelend uit te komen, maar herstelde zijn fout met een redding. Even later moest hij ook handelend optreden na een venijnig afstandsschot van aanvoerder Kieran Tierney.

Na rust zat er iets meer lijn én drang naar voren in het spel van Oranje, maar echte uitgespeelde kansen bleven uit. Het gevaar kwam zelfs van de Schotten via doelpogingen van Callum McGregor en Ryan Fraser. Cillessen redde op de eerste inzet en zag, in geslagen positie, de bal net naast gaan na het schot van invaller Fraser. Het Nederlands elftal zette daar in de tweede helft slechts twee schoten van Strootman tegenover.

In beide gevallen voorkwam een Schotse verdediger dat doelman Craig Gordon in actie hoefde te komen.

In de slotfase stond Jason Cummings, die ook net was ingevallen, meteen voor Cillessen maar zijn inzet was te slap. Zo stond er na negentig minuten voetbal 0-1 op het scorebord. Dat was ook het geval bij de laatste ontmoeting in 2009. Toen ging Oranje echter vol vertrouwen op weg naar het WK in Zuid-Afrika. Nu is het slechts uitkijken naar het tweede oefenduel met Roemenië op dinsdagavond en de nieuwe kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap. [photo,110116,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen