Kroatië kan WK-ticket al ruiken na winst op Grieken

9 november 2017, 22:48

Het moet raar lopen wil Kroatië volgend jaar op het WK in Rusland geen acte de présence geven. Het land heeft donderdagavond een enorme stap gezet naar het toernooi, door in de kwalificatie thuis met 4-1 te winnen van Griekenland.

De return wordt zondag gespeeld in Piraeus, maar het is de vraag of die wedstrijd nog veel waarde zal hebben. In eigen huis heeft Kroatië namelijk een zeer grote en overtuigende stap gezet naar het toernooi in Rusland. De ploeg van Zlatko Dalic hielp zichzelf in het zadel door al vroeg in het duel toe te slaan. Luka Modric tekende vanaf de strafschopstip in de dertiende minuut de 1-0 aan, Nikola Kalinic maakte drie minuten later de 2-0. De aanvaller tikte van dichtbij binnen uit een lage voorzet.

Een rake kopstoot van aanvoerder Sokratis hielp Griekenland na een halfuur terug in de wedstrijd, maar ook toen had het thuisland een snel antwoord paraat. Drie minuten later kopte Ivan Perisic namelijk raak bij de tweede paal, waardoor het verschil weer twee werd. In de tweede helft liepen de Kroaten nog uit naar 4-1. Andrej Kramaric profiteerde van een foute terugspeelbal van Konstantinos Stafylidis. Kroatië is daardoor hard op weg naar het WK in Rusland, maar moet de klus zondag in het uitduel nog wel zien te klaren. Er zullen bij die wedstrijd overigens geen uitsupporters aanwezig zijn.