Babel in de spits: "Ik zie potentie met Memphis en Quincy"

10 november 2017, 08:29

Ryan Babel ziet potentie met hem in de spits bij het Nederlands elftal, geflankeerd door Memphis Depay en Quincy Promes. Door alle afzeggers moest Dick Advocaat tegen Schotland improviseren, en zette hij Babel in de punt van de aanval. Doorgaans speelt de speler van Besiktas als linksbuiten.

Advocaat moest kiezen tussen Babel en de later opgeroepen Luuk de Jong. De keuze viel op Babel, die in de jeugd van Ajax van origine werd opgeleid als spits. "Het was voor mij wennen in het opzicht dat ik met andere spelers moest spelen dan voorheen", blikt hij terug met FOX Sports. "Mijn carrière heb ik als linksbuiten gespeeld. Dat is mijn positie, maar ik kan ook uit de voeten in de spits. Ik zie potentie met Memphis en Quincy op de flanken. Wij hadden ook de vrijheid om veel te wisselen."

Babel vertolkte een belangrijke rol bij de enige goal tegen Schotland. Hij bediende doelpuntenmaker Memphis op maat. Het was donderdagavond een van de schaarse hoogtepunten. "Het was een zware wedstrijd. De Schotten deden een beetje denken aan vroeger toen ik in Engeland speelde met veel rennen en veel duels. Dat is niet altijd prettig, maar hoort bij het voetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen