De rapportcijfers van Nederland tegen Schotland

10 november 2017, 15:48

Het Nederlands elftal speelde donderdag in en tegen Schotland (0-1) als een grijze muis. Ondanks de oefenzege wordt het duel er eentje om snel te vergeten. Desondanks maakt FCUpdate.nl de balans op en legt het de spelers langs de meetlat. Memphis Depay en Daley Blind ontsprongen de dans, de rest was 'net voldoende' tot 'slecht'.

{image[322329][right-half][]}Jasper Cillessen: 6

Hield voor de tweede keer op rij de 'nul', en daar draait het om in het keepersvak. Jasper Cillessen moest een aantal keer ingrijpen, maar zag er ook twee keer twijfelachtig uit. In de eerste helft leek bij een diepe bal sprake van een miscommunicatie met Virgil van Dijk, in de tweede helft maakte de doelman een slippertje bij een terugspeelbal van diezelfde Van Dijk. Gelukkig voor Cillessen en Oranje leverde dat allemaal geen verdere schade op.

Timothy Fosu-Mensah: 6

Zijn basisplaats was opvallend. Timothy Fosu-Mensah werd dinsdag als vervanger van de geblesseerde Kenny Tete last-minute van Jong Oranje overgeheveld naar het Nederlands elftal. Hij schoof meteen door naar de basis. Advocaat gaf hem de voorkeur boven Joël Veltman, iets wat in de WK-kwalificatie tegen Frankrijk ook al gebeurde. Tegen Schotland kwam Fosu-Mensah amper in de problemen, al had dat waarschijnlijk ook te maken met de kwaliteit van de Schotten.

{image[322320][right-half][]}Virgil van Dijk: 5,5

Het wil soms te makkelijk ogen bij Virgil van Dijk. In Aberdeen was dat ook het geval. De verdediger speelde twee keer de hoofdrol bij de momenten dat ook Cillessen er niet helemaal goed uitzag. Matthew Phillips, de spits bij de Schotten, kreeg af en toe iets te veel ruimte. Omdat het Phillips aan kwaliteit ontbeerde, had het geen grote gevolgen.

Karim Rekik: 6

Maakte in de tweede helft een rare uitglijder bij een van de eerste acties van invaller Ryan Fraser. Karim Rekik speelde verder voldoende, maar ook niet meer dan dat. De verdediger van Hertha BSC koos als veel van zijn teamgenoten vaak voor de gemakkelijke oplossing door een balletje breed te spelen.

{image[322332][right-half][]}Nathan Aké: 6

Was een van de weinigen die nog wat drang naar voren had. Effectiviteit is een tweede, want de linksback leverde slechts één goede voorzet af. Die had overigens wel een beter lot verdiend. Memphis miste de bal op een haar na. Nathan Aké leidde daarnaast twee goede kansen voor Schotland in, iets wat zonder gevolgen bleef.

Georginio Wijnaldum: 5

De vraag keert telkens terug: waar blijft de Georginio Wijnaldum van Liverpool? Als hij het shirt van Oranje aantrekt, zien we maar schrikbarend weinig terug van de Wijnaldum uit de Premier League. Enig hoogtepunt van de middenvelder was zijn aandeel in het doelpunt van Memphis.

{image[322333][right-half][]}Daley Blind: 6,5

Wordt gezien als één van de weinige lichtpuntjes van dit troosteloze Oranje. Advocaat gebruikte hem andermaal als controlerende middenvelder, met de punt naar voren. En die positie bevalt Blind wel, zo bleek in het Pittodrie Stadium. Daley Blind speelde degelijk met weinig tot geen grote fouten en wilde vooruit voetballen.

Kevin Strootman: 4,5

Speelde bijna iedere bal terug, dacht niet vooruit en dat past niet bij de manier waarop wij het Nederlands elftal graag zien spelen. Het is voor Kevin Strootman ook telkens een repeterend verhaal: in Oranje wil het net als met collega Wijnaldum maar niet vlotten. Vervelend, zeker omdat de speler van AS Roma nu aanvoeder is. 

{image[322334][right-half][]}Quincy Promes: 5,5

Kreeg de positie van de afgezwaaide Arjen Robben toebedeeld, maar was donderdag nog geen schim van zijn voorganger. Quincy Promes kwam op de rechterflank niet in het spel voor.

Ryan Babel: 6

Zijn goede assist op doelpuntenmaker Memphis maakte van zijn optreden net een voldoende. Advocaat gebruikte Ryan Babel door alle afzeggingen als spits. Babel werd in de jeugd van Ajax opgeleid als spits, maar in Schotland werd duidelijk waarom de gelegenheidsspits toch liever als linksbuiten speelt.

{image[322318][right-half][]}Memphis Depay: 7

Toonde zijn vorm ook in Aberdeen. Memphis Depay was bedrijvig en het meest gevaarlijk van allemaal. De aanvaller maakte het enige doelpunt, die hijzelf ook inleidde. Memphis schakelde bij de 0-1 snel om, maakte de juiste keuze en rondde netjes af. Jammer dat hij deze vorm niet had in de WK-kwalificatie. Maar hopelijk weet Memphis deze lijn nu vast te houden.

Invallers

Joël Veltman

Speelde te kort voor een beoordeling

Steven Berghuis

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen