Lukaku nu al topscorer aller tijden: "Leuk om record te evenaren"

11 november 2017, 11:28

Romelu Lukaku is pas 24 jaar en mag zich nu al topscorer aller tijden van de Belgische ploeg noemen. De spits bracht vrijdag zijn totaal met twee doelpunten in de oefenwedstrijd tegen Mexico (3-3) op dertig. Lukaku heeft daarmee Bernard Voorhoof en Paul Van Himst geëvenaard.

"Het is leuk het record te evenaren, maar ik wilde vooral winnen vandaag", aldus Lukaku tegen RTBF. "Ik wilde het voor 2018 halen en dat is gelukt. Om onder meer Paul Van Himst te evenaren, maakt me dan ook trots. Hij heeft me heel veel geholpen toen ik nog bij Anderlecht zat, ik ken hem al van toen ik 14 jaar was. Van Himst blijft voor mij de beste Belgische speler aller tijden."

Lukaku kan de komende jaren werken om op eenzame hoogte te komen van de topschutterslijst van België. "Maar mijn doel is niet om veel doelpunten te scoren. Ik wil vooral dat deze generatie iets wint. Dat is onze belangrijkste motivatie."

De Belgische spits was ontevreden over het resultaat tegen Mexico. "Ik ben teleurgesteld over het resultaat. We hebben er alles aan gedaan om te winnen voor de supporters, maar Mexico was bijzonder efficiënt. En die drie doelpunten hebben we ook wel een beetje cadeau gedaan. Als de laatste pass wat beter was geweest, konden we de rust ingegaan zijn met drie doelpunten. Maar dit was een goede test. We hebben fouten gemaakt, maar we moeten leren uit onze fouten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen