Tomasson: "Media en Deense bevolking waren er klaar mee"

11 november 2017, 16:03

Denemarken moet in de play-offs tegen Ierland voorkomen voor de derde keer op rij een eindtoernooi te missen. De Scandinaviërs ontbraken in Brazilië en Frankrijk. Het vertrouwen is inmiddels toegenomen in het Deense kamp, maar het mag niet mislukken tegen de Ieren. Anders barst een crisis los. Denemarken speelt zaterdagavond de eerste wedstrijd in het tweeluik met Ierland.

"Eigenlijk lijken wij best wel op elkaar. Net als Nederlanders zijn Denen vrij kritisch en hebben ze altijd enorme verwachtingen", zegt assistent-bondscoach Jon Dahl Tomasson tegen de NOS. De kritiek na het missen van de twee laatste eindtoernooien was dan ook flink. "De sfeer was toen niet zo best. De media en de Deense bevolking waren er helemaal klaar mee. Maar de stemming is nu toch aardig gedraaid."

Denemarken startte slecht in de kwalificatie, maar krabbelde op en eindigde als tweede achter Polen. Dat Polen werd onlangs nog met 4-0 geklopt, wat voor Danish Dynamite een belangrijke zege was om de play-offs te bereiken. "We gaan daardoor met een goed gevoel naar de play-offs. Maar de verwachtingen zijn er dus ook niet minder door geworden", weet Tomasson.

De Denen moeten in Kopenhagen een goed resultaat neerzetten, om het dinsdag in Dublin af te maken. "Heel veel Denen zullen toch wel heel erg teleurgesteld zijn als we door Ierland uitgeschakeld worden. Dat brengt druk met zich mee. Maar dat is ook terecht, want als je een WK wilt spelen, moet je dit soort wedstrijden winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen