Rienstra sluit vertrek bij AZ niet uit: "Bevalt me prima hier"

11 november 2017, 16:55

Het valt niet uit te sluiten dat Ben Rienstra na dit seizoen de AZ-deur achter zich dichttrekt. De middenvelder is dit seizoen verhuurd aan Willem II en dat bevalt hem vooralsnog prima. Mogelijk blijft hij na dit voetbaljaar in Tilburg, zo geeft hij aan.

In zijn eerste seizoen in Alkmaar was Rienstra een vaste basisspeler, maar ondanks een goede start in het afgelopen seizoen raakt hij op een gegeven moment zijn plek kwijt. Dat is ook de reden van zijn verhuur aan Willem II. "Dat soort dingen is inherent aan de voetbalsport", legt hij uit aan het Brabants Dagblad. Rienstra weet hoe veranderlijk de voetbalwereld is. "Het gebeurt wekelijks, dagelijks. Er worden verrassende keuzes gemaakt. Dan moet je slikken en doorgaan. Je hebt veel zelf in de hand. Maar voor een mooie carrière heb je geluk nodig. Dat vergeten mensen wel eens."

Het broertje van de middenvelder, Daan Rienstra, speelt bij RKC Waalwijk. Ben hoopt ooit nog met hem samen te spelen. "Ik heb al eens gekscherend gezegd: als mijn broertje ook komt, wil ik na dit seizoen best bij Willem II blijven. Als de club me wil houden natuurlijk, want het bevalt me hier prima."

Rienstra heeft in Alkmaar nog een verbintenis tot 2020.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen