Veelbesproken Derks legt voorzittershamer neer bij Achilles

11 november 2017, 17:46

Er komt een einde aan een tijdperk bij amateurclub Achilles'29. De vereniging uit Groesbeek kondigt op de eigen website aan dat Harrie Derks, al jaren het kleurrijke gezicht van de club, stopt als voorzitter.

Derks vervulde de functie bijna twintig jaar lang, aangezien hij in 1998 neerstreek in de bestuurskamer van Achilles. Waarom de voorzitter afzwaait, maakt Achilles niet bekend. Tijdens het bewind van Derks maakte Achilles de nodige veranderingen door. De club verdubbelde haar ledenaantal, vierde meerdere titels en maakte de stap naar het betaalde voetbal. Afgelopen seizoen degradeerde Achilles uit de Jupiler League, waardoor het nu in de Tweede Divisie uitkomt.

De club uit Groesbeek steekt in het statement de loftrompet over de excentrieke Derks. "Achilles'29 is aan Harrie Derks heel veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet voor de club. Wij kunnen niet anders dan het besluit van Harrie respecteren", schrijft de vereniging. "Uiteraard blijft hij wel betrokken bij onze vereniging. Achilles'29 zal op een nader te bepalen moment op gepaste wijze afscheid van Harrie Derks als voorzitter nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen