Spanje maakt gehakt van mede-WK-ganger Costa Rica

11 november 2017, 23:28

De Spaanse nationale ploeg is nog altijd een begrip in de voetbalwereld, zo is zaterdag maar weer eens gebleken. In Estadio La Rosaleda won de ploeg van bondscoach Julen Lopetegui met speels gemak van Costa Rica: 5-0.

Costa Rica, dat net als Spanje naar het WK in Rusland gaat, kreeg al vroeg in de oefeninterland een tik op de neus. Uitgerekend linksback Jordi Alba werkte al na zes minuten de 1-0 in het doel en hielp Spanje daarmee aan een droomstart. Voor rust was ook Chelsea-spits Alvaro Morata nog trefzeker, maar pas na de pauze werkte Spanje aan een grote score. Uitblinker David Silva was in de eerste tien minuten van de tweede helft twee keer trefzeker terwijl ook Andrés Iniesta het net wist te vinden. De middenvelder bepaalde de eindstand in de 73ste minuut op 5-0.

Over drie dagen speelt Spanje wederom een oefeninterland, WK-gastheer Rusland is dan de tegenstander. De Russen verloren eerder vandaag (zaterdag) nog met 0-1 van Argentinië. Sergio Agüero nam in de ontmoeting in Krasnodar het enige doelpunt voor zijn rekening. Ook Costa Rica speelt dinsdag nog een oefenduel, tegen Hongarije.