Hiddink noemt kandidaten voor Oranje: "Cocu of Koeman"

12 november 2017, 16:33

Dick Advocaat zit tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Roemenië zeer waarschijnlijk voor het laatst op de bank als bondscoach. Guus Hiddink stelt dat de KNVB er goed aan doet om opnieuw een Nederlandse trainer aan te stellen. Hij noemt Phillip Cocu en Ronald Koeman als kandidaten.

Voor de opvolger van Advocaat bij Oranje heeft Hiddink een duidelijke voorkeur. Hij verwacht dat een buitenlandse bondscoach niet goed zal werken. "Oranje heeft behoefte aan een bondscoach voor een langere periode. Dan moet je denken aan twee of drie toernooien. Dan kun je samen met de nieuwe technisch directeur invloed uitoefenen. Ook bij de generatie tussen 15 en 22 jaar. Phillip Cocu en Ronald Koeman zijn gelouterd als speler en prima kandidaten", stelt hij tegenover de NOS.

Volgens Hiddink zou Fred Rutten een prima kandidaat zijn voor de functie van technisch directeur bij de KNVB. De voormalig bondscoach denkt dat de oud-trainer door zijn ervaring in zowel binnen- als buitenland een goede keuze zou zijn. "Fred Rutten is een goede kandidaat. Hij heeft op het veld gestaan. Nederlandse clubs gehad en in het buitenland gewerkt en weet wat daar geëist wordt. Dat moet je dan omzetten naar Nederland", legt hij zijn keuze uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen