Buffon gaat in tegen opvatting van Italiaanse bondscoach

12 november 2017, 18:58

Bondscoach Giampiero Ventura probeert de verwachtingen rondom Italië te temperen, Gianluigi Buffon zegt juist dat de Azzurri zich niet neer moeten leggen bij middelmaat. Italië verloor vrijdag het eerste play-offduel met Zweden (1-0) en moet deze nederlaag maandag weg zien te poetsen.

Italië eindigde in de WK-kwalificatiegroep als tweede achter het oppermachtige Spanje. Daarom moet de meervoudig kampioen zich over twee wedstrijden zien te ontdoen van Zweden. "Ik ben verbaasd dat het mensen verrast dat we in de play-offs staan", aldus Ventura tegen Sky Sport Italia. "We wisten dat de nummer één zich rechtstreeks zou plaatsen, en we zaten in een poule met Spanje."

Na de verloren tweede ontmoeting moest Italië de eerste plek aan Spanje laten. "Toen richtten we ons op de tweede plaats en die hebben wij veiliggesteld." Buffon lijkt in te gaan tegen de opvatting van Ventura. "Wij moeten niet wennen aan middelmatigheid. Dat is het grootste gevaar", aldus de doelman. "In dat geval gaan we ons begeven op een glibberige helling en gaat het snel bergafwaarts. De enige manier van werken die ik ken, is constant de lat hoog leggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen