Noord-Ierse coach trots: "We liggen eruit door foute beslissing"

12 november 2017, 22:14

Bondscoach Michael O'Neill is trots op de spelers van Noord-Ierland, dat in de play-offs moest buigen voor Zwitserland. De Noord-Ieren speelden zondag in Basel gelijk (0-0), maar na de 0-1 nederlaag eerder deze week was dat onvoldoende om het WK te halen.

O'Neill zag zijn spelers alles geven om een WK-ticket te grijpen. "Wat ze voor mij gaven, wat ze voor elkaar gaven en wat ze voor hun land gaven was fenomenaal. Geweldig, maar we liggen er nu uit door een foute beslissing in de eerste wedstrijd", zegt O'Neill tegen Sky Sports.

Noord-Ierland kreeg donderdag een onterechte penalty voor hands tegen. Dat heeft de Green and White Army uiteindelijk het WK gekost. "De scheidsrechter van de eerste wedstrijd was slecht, zoals we weten. Die van vanavond was goed. Het is een pijnlijke manier om zo te verliezen. We verdienden een verlenging, maar dat is niet gebeurd."

O'Neill vond Noord-Ierland de betere ploeg. "We hadden een paar keer geluk moeten hebben, maar tot het laatste moment hebben we gevochten om onze WK-droom levend te houden. De spelers zitten er doorheen, maar ik ben enorm trots op hun inspanningen. Om het een ploeg als Zwitserland tot het laatste moment moeilijk te maken, is een geweldige prestatie van deze groep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen