Bondscoach Zweden: "Wij kregen geen voorkeur van arbiter"

12 november 2017, 23:27

De Zweedse bondscoach Janne Andersson vertrouwt op de arbitrage bij Italië - Zweden. Het Italiaanse kamp klaagde na het verloren duel in Solna (1-0) over de scheidsrechter van dienst. Ook in aanloop naar de return in Milaan bleef het scheidsrechterskorps onderwerp van gesprek.

Italië vond in ieder geval dat Ola Toivonen weggestuurd had moeten worden. Met zijn arm brak hij de neus van Leonard Bonucci. Dat al binnen een halve minuut. "Ik denk niet dat we op wat voor manier dan ook de voorkeur kregen van de scheidsrechter", zegt Andersson op het perspraatje. "Zo interpreteerde Italië dat."

De keuzeheer van Zweden vervolgt: "Het spel wordt op het veld gespeeld. Wat daar buiten gebeurt, is niet interessant. Ik bevestig mijn vertrouwen in de scheidsrechter en ik weet zeker dat hij de wedstrijd in goede banen zal leiden, terwijl wij een sportieve wedstrijd zullen spelen."

Zweden moet in Italië de 1-0 overwinning over de streep zien te trekken om het WK te halen. Aan kansberekening doet Andersson niet. "Het enige wat ik weet is dat we het WK willen bereiken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen