Advocaat predikt realisme bij voetbalminnend Nederland

13 november 2017, 07:45

Dick Advocaat denkt dat het goed zou zijn als er meer realisme in voetballend Nederland komt over het huidige niveau. Volgens de bondscoach wordt Oranje nog weleens overschat door haar achterban. "We hadden even met 7-1 van Bulgarije en Wit-Rusland moeten winnen, dat hoor je dan", legt hij uit. En ook gaat hij in op zijn toekomst als voetbaltrainer. 

In een uitgebreid interview in het Algemeen Dagblad gaat de oefenmeester in op de situatie van het Nederlands elftal. "Maar met die cijfers winnen, dat zat er niet in. Daar hoor ik mensen serieus over klagen. We wonnen zelfs in de gouden jaren zelden met die cijfers van die voetballanden. Ik blijf zeggen: je moet eerst zorgen dat je wint. We zitten niet in een fase om te kunnen roepen: daar lopen we even met vijf of zes goals overheen."

Wel denkt de bondscoach dat het nog altijd mogelijk is om een eindtoernooi halen. Met Ronald Koeman aan het roer, zou dat moeten lukken, verwacht Advocaat. "Dat hoop ik, maar we moeten ook realistischer worden in dit land. We hebben niet meer het niveau van weleer zoals in 1974, 1988, 1998 en 2010. Dat is niet erg, we komen er heus wel weer aan. Gullit zei het laatst juist: IJsland heeft individueel ook geen geweldenaren, maar als team is het geweldig. Zo moet Oranje er ook in staan de komende periode. Een duidelijk en helder systeem, een hecht collectief."

Toekomst

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen