Uitschakeling betekent 'oorlog' in voetballend Italië

13 november 2017, 11:24

De nationale ploeg van Italië staat onder druk. Door de nederlaag in de play-offs tegen Zweden, is de kritiek op bondscoach Giampiero Ventura (69) wederom toegenomen. "Als ze het WK niet halen, dan is het oorlog", beschrijft journalist Alessandra Bocci.

Tegenover de NOS gaat de schrijver van de Gazzetta dello Sport in op de situatie waarin Italië zich bevindt. "Voor jullie is het een drama dat Oranje niet gaat. Voor ons zou het een tragedie zijn als Italië ontbreekt. Hier denken we in zwart of wit, en nu is alles even zwart."

Als Zweden zich maandagavond plaatst ten koste van Italië, dan zal Ventura, die al veel kritiek te verwerken kreeg de laatste weken, verder onder druk komen te staan. "Hij is hier niet populair. Hij is een goede clubcoach, maar zonder internationale ervaring. En hij heeft geen charisma. Maar het belangrijkste: hij is geen Antonio Conte."

Dat de bondscoach na het EK 2016 werd aangesteld, was niet eens zozeer te danken aan zijn kwaliteiten, volgens Bocci. "Hij was de slechtst denkbare keuze. Misschien kozen ze hem omdat er verder niemand beschikbaar was. Hij kan goed kleine clubs beter maken en werken met jonge talenten. Hij is een goede voetballeraar, maar geen goede coach voor het nationale team."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen