Van Puyvelde reageert op kritische De Bruyne: "Geen zorgen"

13 november 2017, 15:32   Bijgewerkt: 13 november 2017, 16:38

Het rommelt bij de Belgische voetbalbond: nadat Kevin De Bruyne openlijk zijn kritiek uitte op de tactische keuzes van Roberto Martinez, wordt hij op zijn beurt weer tegengesproken door Chris van Puyvelde, de technisch directeur van de Belgische voetbalbond. "We weten heel goed waar we naartoe willen", legt hij uit.

"Zolang er tactisch geen goed systeem staat, zullen we moeilijkheden blijven hebben tegen ploegen zoals Mexico", sprak De Bruyne tegenover Sporza na het 3-3 gelijkspel tegen Mexico. Van Puyvelde vindt de kritiek onterecht, vertelt hij aan VTM. "Deze twee oefenwedstrijden tegen Mexico en Japan zijn enkel en alleen om bepaalde zaken te testen. De coach heeft dat ook gezegd, ik ook trouwens. We gaan dit gebruiken om naar Rusland toe, te zien wat er kan. Je moet het zien in een véél groter geheel." 

Dat de aanvaller kritisch was over de tactiek, vindt de 'td' overigens niet erg. "Soms is het goed dat er iets gebeurt. Dat houdt iedereen scherp. We weten heel goed waar we naartoe willen, dit verandert onze plannen niet. Misschien is dit ook wel het juiste moment. Ik maak mij er totaal geen zorgen over."

Als onderbouwing van zijn vertrouwen noemt Van Puyvelde de succesvolle kwalificatiereeks voor het WK 2018. "We hebben weinig punten verloren. Op de momenten dat we het niet meer moesten doen - tegen Bosnië en Cyprus - hebben we het toch nog gedaan. Wij blijven bij ons standpunt, we gebruiken dit echt als een voorbereiding."

Ook coach Martinez ging tijdens de persconferentie in aanloop naar Japan in op de situatie rondom De Bruyne. "Hij is een winnaar. Ik wil niet dat dat verandert. Hij gaf zijn eerlijke mening. Dat mag. Maar het is nu het moment om iets uit te proberen", aldus de bondscoach.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen