Opmerkelijk: Swansea-captain krijgt rol als speler-trainer

13 november 2017, 17:32

Door het vertrek van Claude Makélélé is er bij Swansea City een plekje vrijgekomen op de reservebank. De Fransman werkte als assistent-trainer bij de club uit Wales, maar is vertrokken naar KAS Eupen. Swansea City heeft daardoor besloten om middenvelder Leon Britton een rol als speler-trainer te geven.

De 35-jarige spelmaker was al aanvoerder van de ploeg uit Wales, maar gaat vanaf nu dus als speler-trainer aan de slag. Daardoor zal er een nieuwe captain worden aangewezen. Britton is een icoon bij Swansea, waarvoor hij in totaal al 525 wedstrijden speelde. Hij wordt de assistent van hoofdtrainer Paul Clement, die verder Nigel Gibbs, Karl Halabi en Tony Roberts in zijn staf heeft. Britton blijft onderdeel van de selectie, maar zal op momenten dat hij niet kan spelen als coach op de bank plaatsnemen.

Trainer Clement is blij dat de routinier de rol gaat bekleden. "Ik ben hier heel blij mee", zegt de coach. "Het is het begin van een nieuwe periode in zijn carrière. Ik vind dat hij perfect is voor deze rol. Hij blijft nog steeds een belangrijke speler voor ons, maar kan zich nu ook al gaan ontwikkelen als coach. We hebben veel respect voor Leon."

Bij Swansea City staan onder meer Mike van der Hoorn en Luciano Narsingh onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen