Italië gaat voor het eerst sinds 1958 niet naar een WK

13 november 2017, 22:54   Bijgewerkt: 14 november 2017, 08:57

Italië niet op een WK; het klinkt surrealistisch maar is de keiharde waarheid. La Squadra Azzurra bleek maandagavond in de return tegen Zweden niet in staat om de 1-0 nederlaag in het uitduel weg te poetsen. Het eindigde in Milaan in 0-0, waardoor Italië volgend jaar niet van de partij is op het WK in Rusland. Het is voor het eerst sinds 1958 dat de voetbalgrootmacht niet naar een wereldkampioenschap gaat.

Sinds 1958 was de grote voetbalnatie altijd present op een WK en elf jaar geleden mocht het land in Duitsland nog de bokaal omhoog houden. Het maakt het extra pijnlijk dat het land er volgend jaar niet bij is. Vorige week werd er in het heenduel in Solna met 1-0 verloren door een goal van Jakob Johannsson en die dreun kwam de ploeg maandag niet meer te boven. Italië werkte hard, maar had aanvallend niet de kwaliteit om de stugge Zweden pijn te doen. Daardoor is er na Nederland en Chili wederom een groot voetballand ten onder gegaan in de WK-kwalificatie.

Vanavond moest Italië tegen Zweden de 1-0 nederlaag wegpoetsen en het team van Giampiero Ventura deed er alles aan. In de slotfase ging zelfs keeper en 175-voudig Gianluigi Buffon mee naar voren, maar ook de aanvoerder kon het verschil niet maken in zijn laatste interland. Wat zo goed als zeker is, is dat bondscoach Ventura zijn biezen moet pakken. Het mislopen van een WK is een absolute doodzonde voor een bondscoach van Italië. 

Het hoofd van Ventura zal mede door opmerkelijke keuzes op het hakblok komen te liggen. Het meest vreemd was zijn beslissing op Lorenzo Insigne in Milaan op de bank te laten. De aanvaller steekt in bloedvorm bij Napoli, maar moest zich maandag verbijten op de bank. Ventura bracht Stephan El Shaarawy, Andrea Belotti en Federico Bernardeschi wel in het veld, maar liet misschien zijn beste aanvaller op de bank zitten.

Gezegd moet worden dat arbiter Antonio Mateu een negatieve hoofdrol vertolkte. De Spanjaard had zowel aan Italië als Zweden twee keer een penalty moeten toekennen, maar deed dat niet. Na acht minuten had Italië een penalty moeten krijgen toen Parolo werd neergelegd, Zweden werd benadeeld omdat twee handsballen van de Italiaanse ploeg niet werden gezien. Ook een harde overtreding van Mikael Lustig op Matteo Darmian werd door de arbitrage niet geconstateerd. Mede daardoor vielen er geen doelpunten en barst voetballend Italië in tranen uit. Zweden kan de tickets voor het toernooi in Rusland gaan boeken. [photo,110174,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen