Buffon barst in tranen uit en kondigt afscheid aan

13 november 2017, 23:11   Bijgewerkt: 13 november 2017, 23:17

Een fantastische interlandloopbaan is op een dramatische manier ten einde gekomen. Kort na het echec tegen Zweden (0-0) maakte aanvoerder en icoon Gianluigi Buffon (39) bekend dat hij stopt als international van Italië.

De Italianen wisten maandag niet te winnen van Zweden en gaan daardoor niet naar het WK. Een regelrechte ramp voor het grote voetballand. "Het is verschrikkelijk dat mijn loopbaan eindigt met het mislopen van een WK", sprak de tot tranen geroerde keeper na afloop tegen RAI. "Het is heel teleurstellend. Niet alleen voor mij, maar voor het hele land. Het was belangrijk om ons te plaatsen, maar het is niet gelukt. Ik baal hiervan, maar niet van het feit dat ik stop als international. Mijn tijd is geweest en het is het moment om het stokje over te geven."

Buffon vindt niet dat Italië tegenstander Zweden heeft onderschat. "We hebben niemand onderschat. We wisten dat het moeilijk zou worden om een 1-0 nederlaag weg te poetsen. Zeker mentaal is dat zwaar. Het vervelende is dat we niet ons niveau gehaald hebben. Voor de goal misten we de scherpte en de energie. In het voetbal win je samen en verlies je samen, dus we moeten de kritiek als team op ons nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen