Advocaat stopt er echt mee: "Tijd voor een nieuwe generatie"

15 november 2017, 00:37

Wat we allemaal al wisten is dinsdagavond echt officieel geworden: Dick Advocaat stopt als bondscoach van het Nederlands elftal. De ervaren oefenmeester, die Oranje voor de derde keer diende, heeft dat laten weten na de ruime overwinning tegen Roemenië. De zeventigjarige coach zegt dat het tijd is voor een nieuwe generatie.

"Ik stop omdat ik vind dat het tijd is voor een andere generatie. Daar heb ik niet aan getwijfeld. Het is tijd voor jongere mensen, het is tijd dat zij het laten zien", sprak hij na het duel. Advocaat pakte nog wel een mooi record, door zijn 37ste zege als bondscoach te pakken.

Dat hij nu stopt bij Oranje, vindt hij heel normaal. "Het is geen moeilijke keuze. De nieuwe generatie moet nu opstaan. Dat is de belangrijkste reden. Ik heb niet getwijfeld hierover. Mijn zaakwaarnemer Rob Jansen wist al toen ik mijn contract ging tekenen dat ik ging stoppen als we ons niet gingen kwalificeren", zegt hij tegen de NOS.

De laatste weken trok Advocaat echter een rookgordijn op over zijn toekomst. "De staf heeft gezegd dat ik moest wachten tot deze wedstrijden. We moesten deze wedstrijden serieus nemen en dat vond ik ook. Ik heb het de KNVB nog niet persoonlijk verteld. Ik wilde het ook eerst de spelersgroep vertellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen