Kreek definitief de opvolger van De Haan bij Oranje-vrouwen

15 november 2017, 10:16   Bijgewerkt: 15 november 2017, 10:24

Michel Kreek wordt definitief toegevoegd aan de technische staf van de Oranje-vrouwen. Daarmee is de voormalig middenvelder definitief de opvolger van Foppe de Haan, die na het gewonnen EK van afgelopen zomer afscheid nam. Kreek tekent een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio bij de voetbalbond.

"De visies van Sarina en mij bleken in grote lijnen overeen te komen. De afgelopen interlandperiode hebben we gebruikt om elkaar beter te leren kennen en daar zijn we alleen maar enthousiaster van geworden. Er staat een enorm gemotiveerde selectie en een goede staf waar ik voetbalinhoudelijk aan hoop bij te dragen. Ons eerste doel is kwalificatie voor het WK, een evenement dat ik dolgraag zou willen meemaken. Als we ons daar ook nog voor de Olympische Spelen plaatsen, zou het helemaal fantastisch zijn", aldus Kreek via de officiële kanalen van de KNVB.

De technische staf, die verder bestaat uit Sarina Wiegman, assistent-bondscoach Arjan Veurink, keeperstrainer Erskine Schoenmakers en inspanningsfysioloog Niels de Vries, is daarmee weer aangevuld. Na het vertrek van De Haan werd gekeken naar een opvolger voor de Fries. "We zochten iemand met ervaring op het hoogste niveau en denken dat de komst van Michel de staf complementair maakt", aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee, die verantwoordelijk is voor de vrouwen. "We willen het succes van afgelopen zomer een vervolg geven door te proberen ons te kwalificeren voor het WK van 2019 in Frankrijk en met de huidige staf en spelersgroep hebben we daar alle vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen