Adriaanse: "Clasie liet zich niet wegsturen in de Feyenoord-jeugd"

15 november 2017, 11:36

Voormalig Feyenoorder Jordy Clasie stond in de jeugd bij de Rotterdammers flink ter discussie of hij wel goed genoeg, maar de middenvelder liet zich niet wegsturen uit Rotterdam-Zuid. Dat heeft Cor Adriaanse, jeugdtrainer van Feyenoord, onthuld. "Prachtig dat hij gewoon aanvoerder van Feyenoord 1 is geworden en het Nederlands elftal haalde."

In gesprek met De Telegraaf gaat hij in op het feit dat er gedurende de jeugdopleiding talloze spelers de club moeten verlaten. "Als we terugkijken heeft Feyenoord het vaak wel bij het rechte eind gehad. Wie afviel zagen we zelden nog in de top terugkeren. Vincent Janssen is hier weggegaan, maar was op dat moment niet klaar", aldus de opleider. "Jordy Clasie moest volgens sommigen weg hier, maar die zei gewoon: ik laat me niet wegsturen."

Wel vindt Adriaanse dat spelers even de tijd moeten krijgen bij clubs. Ook als het moeilijke jongens zijn. "Ze komen steeds vaker uit gebroken gezinnen en hebben een straatmentaliteit. Voor sommigen nam ik als trainer van huis uit boterhammen mee, omdat ze thuis geen ontbijt hadden gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen