Ook komend seizoen dreigen rode cijfers voor FC Groningen

16 november 2017, 09:15

Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten heeft FC Groningen het momenteel moeilijk. Woensdag werd een negatief resultaat over het seizoen 2016/17 van 1 door de Noorderlingen, maar komend jaar dreigt zelfs nog een groter tekort. Op dit moment stevent de club namelijk op een verlies van 2,2 miljoen euro af.

"Als er tot en met 30 juni volgend jaar niets gebeurt, teren we hard in", realiseert directeur Hans Nijland zich in het Dagblad van het Noorden. "Maar ik acht het niet erg waarschijnlijk dat we tot en met medio volgend jaar geen extra inkomsten, bijvoorbeeld uit transfergelden, binnenkrijgen. Wij profiteren bijvoorbeeld mee van een eventuele transfer van Virgil van Dijk bij Southampton. Het verhaal Mimoun Mahi is bekend. En dan hebben we ook nog een speler in de gelederen als Sergio Padt, wiens ster rijzende is en voor wie er zomaar belangstelling zou kunnen ontstaan." Ook het vertrek Danny Hoesen kan een financiële meevaller zijn.

Hoewel dit de laatste jaren niet lukte en er daardoor een tekort van 1,4 miljoen euro was het afgelopen seizoen, is er niet alleen maar slecht nieuws in het hoge noorden. De commerciële inkomsten zijn bijvoorbeeld stijgende. 

"Dat is positief, maar al met al zullen we het komende jaar weer scherp moeten koersen op onze jaarcijfers, waarbij omzetverhoging en het beheersen van onze bedrijfslasten een doorlopend onderwerp van discussie vormen om een gezonde financiële huishouding in stand te houden", besluit Nijland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen